top of page

Tips

04.02.2023

Det er nå mulig å stake enkelte Altcoins på Ledger Nano S og Ledger Nano X, som for eksempel Cardano (ADA), slik at du oppnår renteavkastning i tillegg til vanlig avkastning.

Dette er en stor fordel, da du kan oppbevare kryptoen i din private lommebok istedenfor å ha de på en DEX (Decentralised exchange), som for eksempel Celsius hvor du risikerer å tape alt.

03.02.2023

For å lykkes i investeringsspillet, handler det mer om beslutningene du ikke tar, i motsetning til beslutningene du faktisk tar.

I prinsippet kan du lett bli rik dersom du eksempelvis investerer 1 million kroner i en attraktiv aksje til minimal inngangspris, og så oppnå en avkastning på 100 millioner kroner etter 5 år.

Årsaken til hvorfor majoriteten mislykkes i dette spillet, er på grunn av de unødvendige og ofte katastrofale beslutningene de tar i mellomtiden.

For eksempel, mange kjøpte Bitcoin da den kun var på $10, men solgte seg ut igjen allerede da den var på $100. Det tilsvarer milliarder av kroner i tap per dags dato.

Lær leksen raskt og aldri ta beslutninger bare for å ta beslutninger. Det gjør ofte ting verre, ikke bedre.


 

16.01.2023

Dersom du er nybegynner og skal investere for første gang, lønner det seg som oftest å starte med Aksjefond.

Gå til Aksjefond for gode tips vedrørerende lønnsomme fond.

 

15.01.2023

Dersom det fortsatt skulle være noen tvil, sier ett bilde mer enn tusen ord...

14.01.2023​

Neste bullmarked som mest sannsynlig vil forekomme en gang mellom Februar og Juni 2024 etter den siste Bitcoin halveringen har tatt plass, vil trolig bli massivt.

 

Foruten BTC og ETH som er relativt trygge investeringer, finnes det andre, nye og attraktive Altcoins som det kan lønne seg å investere i for å oppnå maksimal avkastning.

 

For å finne ut hvilke Altcoins det er snakk om, kan du gå til Kryptovaluta.  

30.12.2022​

Året 2022 er i ferd med å ta slutt og har vært preget av økt inflasjon, økte strømutgifter, økte leieutgifter, økte bensinpriser, samt økte skatter og avgifter.

Dette vil kun fortsette i 2023 og understreker nok en gang viktigheten av å oppnå finansiell frihet. Hvilke smarte valg tok du i 2022 som bringet deg nærmere dette målet?

Dersom du ikke tok noen vesentlige valg, kan du lese denne artikkelen for mer innsikt om hvordan du kan oppnå finansiell frihet.

17.12.2022​

Dagens aksjetips. PGS er i ferd med å lande en ny kontrakt og det er store forventninger til kursløft allerede neste uke. Kan fort bli en julekule dersom ting går etter planen.

06.12.2022

I 2019 twitret jeg om tidenes mulighet til å kjøpe Bitcoin til kun $3K. Og selv om vi er i et Bearmarked, hadde du fortsatt hatt stor avkastning dersom du benyttet deg av muligheten.

I neste bullmarked vil Bitcoin trolig oppnå en pris på mellom $100K - $500K. Med andre ord, kan du fortsatt gjøre et kupp med dagens pris.

Les denne artikkelen om hvorfor proaktiv beslutningstaking er så viktig for langsiktig suksess.

01.12.2022

I prinsippet er forbrukslån noe av det dummeste du kan søke om, da du må betale mye mer tilbake på grunn av høye renter.

Når det kommer til investering kan det imidlertid ofte lønne seg å gire investeringene dine ved hjelp av lån dersom du har en trygg og fast jobb.

Dette gjør institusjonelle investorer ofte for å maksimere avkastningen deres og kan faktisk være veldig smart dersom det er snakk om et solid prosjekt med langsiktig potensial. Forbukslånet kan da betales mer eller mindre raskt og effektivt tilbake uten noen heftelser.

 

Det vil så klart uansett alltid innebære stor risiko, da alt kan skje og det finnes ingen garantier. Dette er derfor ikke anbefalt for risikoaverse personer.

28.11.2022

På en positiv side, har FTX skandalen medført et kortvarig kræsj i kryptovaluta, hvor du nå blant annet kan kjøpe Bitcoin til rundt $16K.

Før FTX skandalen var Bitcoin på god vei mot $22K. Med andre ord kan du gjøre et stort kupp akkurat nå før kryptovaluta henter seg sakte men sikkert inn igjen over tid.

27.11.2022

FTX skandalen hvor kundene mistet min. $1 billion beviser nok en gang hvor viktig det er å ivareta all krypto på en hardware wallet som for eksempel en Ledger Nano X.

Oppbevarer du kryptoen din på børser er det alltid en risiko for at du mister pengene dine enten gjennom hacke-angrep, ponzi-scheme / scam eller dersom selskapet går konkurs.

 

Det er derfor man sier: Not your keys, not your coins.

For å være helt sikker på at pengene dine er trygge, kan du kjøpe en Ledger Nano X her.

07.11.2022

Minner på at samtlige børser har mer eller mindre nådd bunnen og at det er "fire sales" overalt. Dersom du har kapital tilgjengelig, er det ingen bedre tider å investere enn nå.

30.10.2022

I likhet med Bitcoin som blåste opp over tid, kan det samme scenarioet utspille seg med NFT's (Non-Fungible Tokens) som er relativt nytt.

Har du penger å tape, kan det derfor å være en ide å investere i enkelte NFT's som du tror vil bli meget verdifull i fremtiden.

I likhet med Bitcoin, har mange kjente Investorer uttalt seg negativt om NFT's, mest sannsynlig for å kapre mer til seg selv (the same old story). Les mer om NFT her.

19.10.2022

Å bli rik er enkelt i prinsippet, men det tar tid og er ikke gjort over natten. Men dersom du ser tilbake, hvem ville for eksempel ikke investert så mye de kunne i Bitcoin da den kun kostet noen ører i 2008?

Det samme gjelder for nye innovative teknologiske prosjekter hver eneste dag. Har du penger å tape og finner et prosjekt du tror vil lykkes i fremtiden slik som Bitcoin, kan også du våkne opp styrtrik en dag.

Årsaken til at majoriteten aldri blir rik, er at de først hopper på toget når toget allerede har gått for lengst. Så igjen, å bli rik er i utgangspunktet veldig enkelt så lenge du investerer så tidlig som mulig, men det vil ta sin tid.

 

07.10.2022

Vær oppmerksom på at regjeringen har nå økt skattesatsen på utbytte- og aksjegevinst fra 35.2% til 37.84%. Kryptovaluta satsen er imidlertid fortsatt den samme på 22%.

07.10.2022

Dersom du har kapital tilgjengelig, sørg for å utnytte denne krisen for hva den er verdt og gjør smarte investeringer mens alt fortsatt er nede.

 

Før du vet ordet av det er markedet på oppsving igjen, og du vil få betydelig igjen for det, i likhet med de som investerte under finanskrisen i 2008.

06.10.2022

Ettersom mennesker lider av nåtidsskjevhet, det vil si at folk flest er mer opptatt av det som skjer nå enn i fremtiden, hindrer dette mennesker konstant fra å ta smarte beslutninger.

En klassisk gjenganger år etter år, er personer som hevder at det er "for sent" å investere i Bitcoin fordi prisen er så "høy".

 

De samme personene har imidlertid gått glipp av gode investeringsmuligheter og stor avkastning, da Bitcoin kun har steget i verdi år etter år. Med andre ord, er det aldri for sent.

28.09.2022

Å oppnå finansiell frihet er noe av det viktigste du kan oppnå i livet. Med mindre du klarer å holde på en fast jobb som er både vedvarende nå og i overskuelig fremtid, vil du alltid være fastlåst i "the rat race", og er avhengig av å gå fra jobb til jobb.

Finn ut mer om hvorfor finansiell frihet er så viktig for din helse og velvære i denne artikkelen.

22.09.2022

Det finnes ingen bedre tidspunkter å foreta gode investeringer enn under krisetider, da det skaper krakk i Finansmarkedet.

 

Det er derfor sterkt anbefalt å alltid ha en stor buffer tilgjengelig, slik at du kan foreta gode investeringer som gir maksimal avkastning når markedet tar seg opp igjen.

Et godt tips for en veldig god buffer, er dette fondet.

07.09.2022

Forsøk aldri å time markedet. Markedet er alt for uforutsigbart for å alltid kunne ta de beste beslutningene.

 

Fokuser heller på tid i markedet og det store bildet dersom du må ta viktige beslutninger som muligens resulterer i kortsiktige tap.

04.09.2022

En av mine toppaksjer er i ferd med å ta av etter lang ventetid. For å finne ut av hvilken aksje det er snakk om, gå til Aksjer.

 

26.08.2022

 

Dersom du investerer i kryptovaluta, er det sterkt anbefalt at du oppbevarer all krypto på en Hardware wallet som for eksempel Ledger Nano X.

 

Oppbevar aldri krypto på børser over lengre tid, da det alltid er en risiko for at de blir utsatt for hacking angrep.

 

24.08.2022

Det er spesielt tre prosjekter som du kan tjene masse penger på i fremtiden dersom du investerer i de i dag. Gå til Artikler for å få nyss på hvilke prosjekter det er snakk om.

20.08.2022

Det er anbefalt å investere minimum 30.000 - 50.000 kr i hvert enkelt prosjekt til minimal inngangspris dersom du virkelig skal tjene stort på lang sikt.

17.07.2022

Å holde seg objektiv, nøytral og rasjonell er avgjørende egenskaper for å lykkes med investering.

 

Dersom du er en følsom person som lar deg lett påvirke av kursstigninger og kursfall, er ikke dette spillet noe for deg.

20.06.2022

Uavhengig av hva du investerer i, så er inngangsprisen noe av det aller viktigste. Finn ut hvorfor i denne artikkelen.

12.05.2022
 

Det er sterkt anbefalt å ha en buffer tilgjengelig i krisetider. Et smart valg er å plassere pengene i et Obligasjonsfond med høy avkastning. Obligasjonsfond kan gi opptil 10+% i avkastning og går nesten aldri i minus.

05.04.2022

 

Skatteprosenten for kryptovaluta er nå 22%. Husk at du må benytte eget spesialskjema når du skal føre opp skatt for krypto i Selvangivelsen din.

 

01.08.2021

La deg aldri bli påvirket av FUD (Fear, Uncertainty and Doubt). Mediene har publisert negative artikler om kryptovaluta i alle år, samtidig som Finanseliten som for eks. JP Morgan har gått hardt ut mot Bitcoin.

 

Dette for å hamstre mer til seg selv på bekostning av naive mennesker. Ikke hør på det de sier, men se hva de gjør.

28.07.2021

Gjør deg selv en stor tjeneste og hamstre så mye kryptovaluta du bare kan i neste Bear marked. Det vil trolig være siste mulighet for å gjøre gode investeringer før det er "for sent".

22.07.2021

Putt aldri alle egg i en kurv. Diversifser risikoen ved å investere i flere prosjekter. Generelt er det anbefalt å ha 10-15 verdipapirer.

21.07.2021

Dersom du realiserer et tap på for eksempel 10.000 kr, får du 3200 kr igjen på skatten ved årsslutt (32% i skattefradrag). Det motsatte gjelder naturligvis dersom du realiserer gevinst. Da må du betale 3200 kr isteden.

20.07.2021

 

Invester aldri mer enn det du har råd til å tape, spesielt dersom du investerer i noe med høy risiko.

15.07.2021

For å lykkes som investor må du holde deg objektiv, rasjonell og nøytral. En investor som tar beslutninger basert på følelser er dømt til å mislykkes.

10.07.2021

Kjøp alltid på bunn og selg på topp. En klassisk investortabbe er å gjøre det stikk motsatte, da man lar seg påvirke av FOMO (fear of missing out).

05.07.2021

Noe av det aller viktigste, uavhengig av hva du investerer i, er å kjøpe til lavest mulig inngangspris. Da er nedsiden minimal, samtidig som oppsiden er stor.

bottom of page